SCALE UP 

PODCAST

s Romanem Stupkou

SCALE UP 

PODCAST

s Romanem Stupkou

CO JE SCALE UP?

Miliony lidí zakládají nové firmy a z těch, které přežijí, 96 % zůstává ve fázi Start-up. Je to jen několik vyvolených, tzv. Scaleupy - kdo dosáhne výnosů přesahující 100 MIO, 500 MIO nebo jednu miliardu CZK. 

Ve ScaleUp podcastu přinášíme inspiraci a aplikovatelné know-how z praxe pro zakladatele a CEO firem, kteří jsou v této fázi a ještě nevzdali svůj růst.

Roman Stupka, co-founder komunitní a rozvojové platformy Scaleupboard a certifikovaný ScaleUp kouč, rozebírá největší výzvy, problémy a překážky lídrů v českém podnikatelském prostředí.

Jste připraveni inspirovat se?

EPIZODY

CEO SIKO – Tomáš Vala | Od prodeje z garáže k obratu 6 miliard

Jak se z rodinné firmy, která začínala v garáži rodinného domu, stal největší prodejce koupelen a kuchyní v Česku s obratem 6 miliard korun? Inspirujte se s naším dnešním hostem Tomášem Valou, který nás provede příběhem úspěšné transformace rodinného podniku na technologicky pokročilou firmu, která staví na inovacích a digitalizaci. Jak firma zvládla růst v neustále se měnícím prostředí, jakou roli hraje e-commerce a jak se díky technologiím stalo SIKO jedním z lídrů na evropském trhu?

Read More

Zakladatelka Packeta Group – Simona Kijonková | Cesta růstu logistického giganta

Jak Zásilkovna zvládla vyrůst ze start-upu na logistický gigant? Inspirujte se s naším dnešním hostem - Simonou Kijonkovou, která je známá svým inovativním přístupem, strategickým myšlením a schopností identifikovat příležitosti na trhu. Pod jejím vedením Packeta Group dosáhla mimořádného růstu a rozšířila svou působnost do několika evropských zemí. Co Simonu na její cestě inspirovalo, jaké zažila fuck-upy, a díky čemu už spoustu věcí dokáže brát s nadhledem?

Read More
ScaleUp podcast s Pavlem Řehákem

Z firmy bez kanclu hlavním hráčem na trhu | Zakladatel Direct – Pavel Řehák

Společnost Direct, pod vedením Pavla Řeháka, dosáhla v posledních letech významných úspěchů. Po znovuzavedení značky Direct v roce 2015 pojišťovna rychle rostla a stala se jedním z hlavních hráčů na českém trhu. V roce 2021 Direct pojišťovna zaznamenala rekordní růst, když její předepsané pojistné překročilo 2,5 miliardy korun, což představovalo meziroční nárůst o více než 30 %.

Read More
O dobývání globálních trhů - ScaleUp podcast

O dobývání globálních trhů s českým sklem | Zakladatel Lasvit – Leon Jakimič

Jak může česká, sklářská tradice dobýt globální trh? Lasvit je příkladem úspěšné firmy, která dokázala skloubit tradiční řemeslo s moderním designem a dosáhnout významného mezinárodního úspěchu. Finančně se společnost pohybuje v řádu stovek milionů korun ročně, přičemž její tržby neustále rostou díky expanzi na nové trhy a rozšiřování portfolia produktů. 

Read More
Scaleupboard podcast Roman Stupka - Tomáš Havryluk

Ze 100 lidí 5000 – O růstu Alzy s ex-CEO Tomášem Havrylukem

Jak Alza zvládla přitáhnout a udržet ty správné lidi aby mohla vyrůst ze 100 na 5000 zaměstnanců? Jak ve firmě o této velikosti zvládají stanovovat priority? Inspirujte se s naším dnešním hostem, Tomášem Havrylukem, ex-CEO tohoto e-commerce giganta.

Read More

ODEBÍREJTE PODCAST

Poslouchejte na

Apple Podcasts

Poslouchejte na

YouTube

Poslouchejte na

Spotify

Poslouchejte na

Castos

Odebírejte náš podcast na YouTubeApple Podcasts a Spotify.